Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata

de Miha in Torturi, 22 Mai 2009 | 24583 vizualizari

 

Este delicios

 

INGREDIENTE

  • Pentru 1 blat:
  • 4 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Pentru mouse-ul de ciocolata amaruie:
  • 1 ciocolata amaruie
  • 200ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
  • Pentru mouse-ul de ciocolata alba:
  • 1 ciocolata alba
  • 200ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
  • Pentru glazura:
  • 1 ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca
  • 1 lingura coniac/lichior/rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata:

Blaturi:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu zaharul si praful de sare.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul,ca la maioneza si le adaugam peste albusuri.

Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o punem peste compozitia de oua.


Turnam in forma tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute.


Se fac 2 blaturi.

Mousse ciocolata amaruie:

Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.Restul de frisca o batem bine si adaugam peste ciocolata.

Mousse ciocolata alba:

Se procedeaza intocmai ca la mousse-ul de cioco amaruie. ;)

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu celelalte ingrediente si lasam sa se raceasca.

Blatul l-am taiat in doua si intre ele am pus mousse-ul de ciocolata alba.Pe deasupra am pus un strat de mousse de cioco amaruie si am dat la frigider sa se intareasca.Am acoperit cu glazura si am ornat cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de piscoturi cu crema de vanilie